ОПИС НА ПРОГРАМОТ

AutoCAD LT е  2D CAD алатка, која е целосно компатибилна со  AutoCAD.

Не овозможува надградба со апликации, нема 3D моделирање и визуелизација, параметрарско цртање. Наменет е за корисници кои користат 2D техничко цртање како и за водачи на проекти, ревизија над проекти и надзор над проекти. Оргиналниот  DWG запис на датотеката ја олеснува директната измена и дополнување на податоци помеѓу соработниците.

Ако во претпријатието покасно се појави потреба од поголеми програмски можности (3D, апликации...), можно е  AutoCAD LT било кога да се надгради во целосен програм  AutoCAD.

 

ПРЕДНОСТИ НА ПОЛНИОТ ПРОГРАМ  AutoCAD ПРЕД AutoCAD LT

Некои главни фукнции кои за жал кај програмот  AutoCAD LT не работат:

- корисење програми и апликации за  AutoCAD (прим. Express Tools, Архитектурни алатки…)
- 3D моделирање, користење на материјали и рендерирање Mental Ray
- студија за осончување и аналица на осветелноста на моделот со фоторметриски светла
- премин помеѓу моделот и анимација
- поврзување помеѓу објектите
- параметарско
- мрежна верзија

Табела на споредба на  AutoCAD 2014 и AutoCAD LT 2014

 

AutoCAD LT 2015

КРАТОК ОПИС НА НОВОСТ

Новости во  AutoCAD  LT 2015 се со оглед на програмската моќ еднакви како во AutoCAD-u 2015!

 

СИСТЕМСКИ БАРАЊА ЗА  AutoCAD LT 2015

32-битен AutoCAD LT 2015:

- оперативен систем Windows® 8/8.1 (Standard, Enterprise или Professional), Windows® 7 (Enterprise, Ultimate,  Professional или  Home Premium)
- Intel Pentium 4 или AMD Athlon dual-core procesor со минм. 3,0Ghz (со SSE2 технологија)
- 2GB RAM (препорачливо 8GB)
- 6 GB простор на дискот за инсталација
- графичка картица 1024x768 со True Color моќност (препорачливо Direct X9 или Direct X11)
- IE 9 пребарувач или понов

64-битен AutoCAD LT 2015:
- оперативен систем Windows® 8/8.1 (Standard, Enterprise или Professional), Windows® 7 (Enterprise, Ultimate,   Professional или Home Premium)
- AMD Athlon 64 z SSE2 технологија, AMD Opteron процесор со  SSE2 технологија, Intel Xeon процесор со  Intel EM64T подржува  SSE2 технологија или  Intel Pentium 4 со  Intel EM64T и SSE2 технологија
- 2GB RAM (препорачливо 8GB)
- 6 GB простор на дискот за инсталација
- графичка картичка 1024x768 со  True Color моќност (препорачливо Direct X9 или Direct X11)
- IE 9 пребарувач или понов

free vector